Concursul ”Educație pentru sănătate” - Faza națională - Secțiunea Afiș - ediția a IX-a, Constanța, 2019


Concursul Interjudețean de Matematică și Informatică ”TehnoMath”, editia a III-a, 18 mai 2019
PROIECT EDUCAȚIONAL JUDEȚEAN
“DESCOPERĂ TRADIȚIILE LOCALE”
Perioada de derulare: SEPTEMBRIE 2018 - IULIE 2019
Motto: ”Plăcerea meseriei duce la perfecțiunea muncii” (Proverb chinezesc)
Proiectul este realizat în parteneriat cu S.C. Braiconf S.A. și se desfășoară în colaborare cu școlile gimnaziale: Mihai Viteazul, Mihail Sadoveanu, Nedelcu Chercea, Chiscani, Traian, Valea Cânepii (Unirea), Anton Pann, Ciocile.
Beneficiarii proiectului sunt: elevii claselor a VIII-a de la școlile gimnaziale colaboratoare, părinții acestora, profesorii diriginți, elevii claselor de textile din școală, Braiconf.
În cadrul proiectului s-au desfășurat următoarele activități:
1. „Tradiție și modernitate în Braiconf” – În holul Liceului Tehnologic Edmond Nicolau s-a amenajat un punct de prezentare a societății comerciale Braiconf utilizând materialele puse la dispoziție de unitatea parteneră.
2. „Obiceiuri și tradiții locale” - Elevii claselor a VIII-a de la școlile gimnaziale Mihai Viteazul, Mihail Sadoveanu și Anton Pann însoțiți de profesorii diriginți, au participat la serbarea de Crăciun organizată la Liceul tehnologic Edmond Nicolau. După serbare aceștia au vizitat cabinetele de textile și au fost informați cu privire la oferta educațională. Elevii școlii, din domeniul textile - pielărie, au confecționat ghetuțe pe care le-au oferit elevilor de gimnaziu.
3. Cunoaște istoria cămășii - Elevii claselor a VIII-a de la școlile gimnaziale Mihail Sadoveanu, Anton Pann și Nedelcu Chercea împreună cu profesorii diriginți, au vizitat fabrica Braiconf și au putut afla povestea uneia din emblemele orașului Brăila – SC Braiconf SA.
Concursul Interjudețean de Matematică și Informatică ”TehnoMath”, editia a II-a, 19 mai 2018
Concursul Interjudețean de Matematică și Informatică ”TehnoMath”, editia I, 19-20 mai 2017
Concursul Interjudetean ”Zidarul Priceput”
În perioada 9-11 mai 2017 la Colegiul Tehnic ”Anghel Saligny” București a avut loc Concursul interjudețean ”Zidarul priceput” destinat elevilor de la profilul Construcții. Din unitatea noastră au participat doua echipaje compuse din elevii: Duțu Gigi Eugen, Simion Eduard Alexandru, Lazăr Marian și Nenciu Lucian, echipaje conduse de domnul profesor Mocanu Aurel. Elevii participanți din partea liceului nostru s-au clasat la final pe locul 4. Felicitări!

Proiect Useful, Usability, Disposability
The invasion of plastic into our lives has left deep wounds. Everybody knows. Mr Organicy and his relatives from Bulgaria, Italy, Lithuania and Spain will tell us more...
This page is about the project called Useful-Usability-Disposability funded by the European Commission.
Mr Organicy speaks to the people to raise their awareness about the invation of plastic into their households and communities, Terra’s lands and waters.
Our hero is Mr Organicy and his brothers from Bulgaria, Italy, Lithuania and Spain. They are happy, sad, alarmed, struggle and dream together or individually around the art land installations which make us see the plastic "garbage" in the right light.
Mr Organicy is the pink window through which all can see what is going on in a project which teaches us how to give life to some results otherwise very technical.

„Sprijinirea sistemului educațional special prin
portal educațional dedicat“
Prezentare proiect
În cadrul Cererii de propuneri de proiecte strategice P.O.S.C.C.E., lansată în data de 20 august 2008, Unitatea de Management a Proiectelor cu Finanţare Externă (U.M.P.F.E.) a depus proiectul strategic: “Sprijinirea sistemului educational special prin portal educational dedicat”.
Obiectivul general al proiectului l-a constituit dezvoltarea şi stimularea sistemului educaţional special pentru a facilita copiilor cu cerinţe educative speciale (celor cu deficienţe mentale în particular) o înţelegere mai bună a mediului şi a societăţii în care se dezvoltă, cât şi pentru a asigura integrarea acestora si participarea activă şi responsabilă la viaţa socială.
În cadrul proiectului s-a urmărit:
-
dezvoltarea şi implementarea de lecţii educaţionale destinate elevilor cu cerinţe educationale speciale, ţinând cont de cerinţele programei speciale, de particularităţile acestui grup de copii şi aliniate la standardele internaţionale de curriculum şi calitate şi la principiile unei educaţii inluzive;
-
deprinderea unor abilităţi de bază în ceea ce priveşte utilizarea mijloacelor TIC şi a resurselor şi facilităţilor oferite de Internet de către elevii cu cerinţe educationale speciale
-
dezvoltarea profesională a cadrelor didactice pentru utilizarea TIC ca resursă de predare şi integrarea acesteia în educaţie;
-
creşterea capacitatii la nivel central si local de administrare a solutiilor software dedicate imbunatatirii proceselor educationale la nivel de insitutie de învăţământ.
Beneficiile dezvoltării şi implementării unui sistem de eLearning pentru elevii cu cerinţe educaţionale speciale – în particular pentru cei cu deficienţe mentale, sunt numeroase, un astfel de sistem:
-
permiţând cadrelor didactice sa modeleze curriculumul în jurul nevoilor personale ale elevilor cu CES;
-
permiţând elevilor cu CES sa învete la timpul lor, în ritmul lor si în mediul lor;
-
oferind elevilor cu CES accesul la materiale educaţionale dezvoltate în conformitate cu cerinţele educaţionale specifice.
În acelaşi timp, utilizarea computerului în procesul de predare-învăţare la clasele cu copii cu nevoi speciale duce la:
-
o concentrare sporită din partea elevilor cu CES şi deprinderea unor abilităţi de învăţare de bază;
-
o facilitare a trecerii de la un subiect la altul, în cadrul lecţiei;
-
furnizarea unui feedback prompt elevului şi încurajarea acestuia după fiecare etapă parcursă/ fiecare pas realizat;
-
facilitarea accesului la informaţii inclusiv pentru elevii cu dislexie, ţinând cont de posibilităţile variate de reprezentare multi-media ale aplicaţiei implementate (imagini, sunete etc);
-
creşterea gradului de autodeterminare al elevului, al independenţei acestuia şi nu în ultimul rând al capacităţii de integrare, prin declanşarea de schimbări pozitive la nivel de relaţii inter- şi intra-personale, al abilităţilor senzoriale etc.
Tehnologiile evolueaza punând la dispoziţie utilizatorilor o functionalitate crescânda, în timp ce aplicatiile software devin din ce în ce mai inteligente si receptive pentru cel care le utilizeaza. Luate împreuna, aceste caracteristici pun la dispozitie noi oportunitati pentru elevii cu CES de a-si personaliza accesul la resursele de învatare digitala în scoala si în afara ei.
Printre activităţile principale ale proiectului s-au numărat:
1. Dotarea cu echipamente
a. Dotarea cu echipamente a Centrului de Date al M.E.C.T.S
b. Dotarea cu laboratoare TIC a 140 de unitati de învăţământ speciale
2. Conectarea la infrastructura broadband a celor 140 de şcoli speciale incluse în proiect
3. Formarea beneficiarilor

OLIMPIADELE KAUFLAND
OlimpiadeleK este un program de responsabilitate socială sponsorizat de către Kaufland România și implementat în parteneriat cu Școala de Valori și Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice. Programul dă șansa să transforme școala într-un mediu fertil și propice studiului.
După muncă, și răsplată! Școala ta va primi o sponsorizare, pe care o va putea folosi cum e nevoie. Câștigătoare vor fi şcolile ai căror dascăli și elevi formează adevărate echipe și desfășoară împreună cât mai multe activități.
Competiția este deschisă tuturor instituţiilor de învăţământ public din România: grădinițe, școli primare și gimnaziale, licee.
În cadrul acestui program vor exista două etape de premiere: una pentru cei care iau repede startul (Top Hărnicuți) și alta pentru cei care punctează cele mai multe activități până la finalul programului (Top Fruntași).
Topul Hărnicuților îi include pe cei care au luat rapid inițiativa și au realizat deja mai multe activități până pe 30 noiembrie 2015. Vor fi acordate 100 de premii a câte 2000 de euro primilor clasaţi. Topul Fruntașilor îi include pe cei mai consecvenți 103 participanți, care vor cumula un punctaj bun în baza activităților realizate până la 29 februarie 2016.

Ședința de închidere a proiectului
Întâlniri pentru sustenabilitatea proiectului
FIRMELE DE EXERCIȚIU

FE RISK SRL
Motto: “Dacă nu riști, nu câștigi!”
Firma este specializată în producția și comercializarea produselor din carne. Firma deține o carmangerie, un laborator și două măcelării situate pe raza municipiului Brăila.
Organigrama
Manager: Gavrilă Alexandra
Departament resurse umane: Mândru Elena, Florea Alexandra, Bârsan Gabriel
Departament marketing: Sîrbu Georgiana, Chicu Dumitrița, Laczo Costel
Departament contabilitate: Florea Gabriela, Mălureanu Raluca, Crețu Denisa
Departament comercial: Șipoteanu Loredana, Vasile Georgiana
FE LA ALEXA SRL
Motto: “Atunci când vei veni, La Alexa vei sărbători!”
Firma are o activitate complexă de producție, prezentare și comercializare a unei game variate de produse de patiserie și cofetărie.
Organigrama
Manager: Zlotariu Alexandra
Departament resurse umane: Mardale Mădălina, Grigore Ionuț, Nițescu Aurelian
Departament marketing: Florea Roxana, Rotariu Alin, Coceaș Cosmina
Departament contabilitate: Chirinciuc Natalia, Coceaș Vasilica
Departament comercial: Titi Soare, Pasăre Cristina, Gurău Ionela Alexandra, Stoica Miruna Mihaela


FE CITY PUBLIC PUB SRL
Motto:”Veniți, mâncați, vă săturați, la City Public Pub nu renunțați!”
Firma este specializată în alimentație publică, deține un restaurant cu locație închisă, cu grădină de vară și cu puncte volante în zonele cele mai circulate din oraș.
Organigrama
Manager: Istrate Angelica Viviana
Departament resurse umane: Fluturaș Violeta, Găgeanu Carmina Irina, Novac Claudia Florentina
Departament marketing: Stroe Costel, Tudorache Marian, Iconaru Vasile, Gheorghe Bianca Malina
Departament contabilitate: Vremea Veronica, Jantea Mariana.
Departament comercial: Baicu Madalin, Apostol Daniel, Gurau Alexandra, Radu Adina, Bragau Geanina
FE PATISERIE UNIVERSALA SRL
Firma este specializată în producția și comercializarea produselor de patiserie și cofetărie. Dispune de un laborator de producție și un centru de comercializare permanent. În unele perioade organizează puncte volante de vânzare, cu ocazia unor târguri și expoziții sau în zonele cele mai circulate din oraș.
Organigrama
Manager: Manea Gabriela
Departament resurse umane: Astefanei Veronica, Stefan Raluca Georgiana, Spita Valentina
Departament marketing: Gazdoiu Valentina Florina, Matei Fabian, Caldararu Ionut
Departament contabilitate: Margineanu Mihaela, Constantin Ionut
Departament comercial: Pastrama Violeta, Branza Ionela, Ionescu Livia Alexandra


FE PARADISS SRL
Motto: “Paradiss, mâncăruri de vis!”
Firma este specializată în alimentație publică, activitate realizată prin intermediul restaurantului pe care îl deține.
Organigrama
Manager: Istrate Mihaela Cristina
Departament resurse umane: Mitrea Laura, Cocos Valentina, Doni Ionela
Departament marketing: Vasile Roxana Liliana, Cocianu Ionela, Balan Florina Monica
Departament contabilitate: Oltei Nicoleta, Apostol Irina Nicoleta
Departament comercial: Bercaru Anamaria, Stanciu Andreea Mariana, Otvos Mariana Florentina
Acest proiect este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007–2013.
Colegiul Tehnic „Edmond Nicolau” Brăila în calitate de partener al Asociaţiei “Centrul de Informare şi Documentare pentru Integrare Europeană şi Dezvoltare Durabilă” Brăila implementează proiectul „DE LA TEORIE LA PRACTICĂ” – POSDRU/161/2.1/G/133595.
„Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.
Investește în oameni!”
FONDUL SOCIAL EUROPEAN
Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013
Axa Prioritară 2 „Corelarea învăţării pe tot parcursul vieţii cu piaţa muncii”
Domeniul Major de Intervenţie 2.1 „Tranziția de la școală la viața activă”
Cerere de propuneri de proiecte tip grant nr. 161 „Tranziția de la școală la viața activă”
Obiectivul general
Facilitarea accesului şi integrării viitorilor absolvenţi de liceu pe piaţa muncii prin derularea de programe integrate.
Rezultatele proiectului:
-
360 elevi consiliaţi în carieră
-
120 elevi formaţi prin firma de exerciţiu
-
Înfiinţarea a 10 firme de exerciţiu în cadrul liceelor partenere şi înregistrarea acestora în Centrala Reţelei Firmelor de Exerciţiu/Întreprinderilor Simulate din România (ROCT)
-
Desfăşurarea în cadrul liceelor partenere a 6 evenimente de promovare a metodei de învăţare prin firma de exerciţiu şi beneficiile acesteia
-
Amenajarea şi dotarea a 2 cabinete de firme de exerciţiu în liceele partenere
-
2 participări ale firmelor de exerciţiu la târguri naţionale
-
10 certificate „Marca de Calitate” obţinute de firmele de exerciţiu înfiinţate
-
1 suport de curs
-
1 metodologie de evaluare a elevilor angajaţi în firmele de exerciţiu
-
500 de pliante distribuite în vederea informării şi promovării proiectului
Perioada de implementare
18 luni (29 aprilie 2014 – 28 octombrie 2015)
Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro.
Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.
PROIECTUL EDUCATIV DE VOLUNTARIAT ŞI ACŢIUNE COMUNITARĂ “DĂRUIEŞTE O ORĂ”
În perioada octombrie-decembrie 2014 Colegiul Tehnic “Edmond Nicolau” a desfăşurat activităţile cuprinse în PROIECTUL EDUCATIV DE VOLUNTARIAT ŞI ACŢIUNE COMUNITARĂ “DĂRUIEŞTE O ORĂ”.
Scopul proiectului a fost educarea elevilor în spiritul toleranţei, al implicării şi responsabilizării la nivelul comunităţii locale.
Instituţiile partenere au fost : Colegiul Tehnic “Edmond Nicolau”, ISJ Brăila, Fundaţia “Surorile Clarise Ale Sfântului Sacrament” Brăila, Federaţia Sindicală “Alfa Ceres” România şi Sindicatul S.C. “Comcereal” Brăila.
15 elevi de la formele de învăţământ seral şi postliceal şi 5 cadre didactice din cadrul Colegiului Tehnic “Edmond Nicolau” au realizat lucrări hand-made şi cadouri pentru copiii Fundaţiei “Surorile Clarise”, s-au deplasat la sediul Fundaţiei şi au organizat aici ateliere de lucru cu specificul Sărbătorilor de Iarnă .
Au participat cadrele didactice: Uliescu Mădălina, Dimache Florentina, Pară Otilia Elena, Burghelea Ion, Mileşchin Mariana din cadrul Colegiului Tehnic “Edmond Nicolau” şi din partea ISJ Brăila au colaborat inspector pentru IPT Condei Daniela, inspector activităţi educative Picuş Veronica şi inspector şcolar general Danielescu Iulian.
Proiect PRACTIS
Întotdeanua drumul de la teorie spre practică se dovedeşte foarte anevoios, iar primii paşi îi constituie identificarea situaţiei de fapt. Totuşi, luarea în calcul a restricţiilor din fapt nu trebuie să altereze ideile primare de la care s-a pornit.
Proiectul porneşte de la ideea că o varietate de abilităţi, cunoştinţe şi atitudini pot fi dezvoltate prin intermediul activităţilor de voluntariat. Voluntariatul poate fi privit şi ca o sursă importantă pentru învăţarea non-formală şi informală, dar şi pentru integrarea socio-profesională a celor care îl practică.
S-a observat că la nivel naţional există diferenţe de percepţie şi atitudine legate de mişcarea de voluntariat.
Prin acest proiect urmărim să identificam exemple de bună practică legate de creşterea gradului de sensibilizare cu privire la valoarea şi importanţa voluntariatului în special în rândul tinerilor, dar şi al societăţilor comerciale.