top of page

TOOLS

"Traditional and original objects in a learning school"

Nr. referință: 2020-1-PL01-KA229-081472_5

Țările participante în proiect sunt România, Turcia, Italia, Portugalia și Polonia (coordonator).

Perioada desfășurare proiect 2020-2023.

Liceul Tehnologic ”Edmond Nicolau”

va găzdui Mobilitatea numărul 4 în

perioada 6-10 martie 2023

Material prezentare coduri QR

LOGO proiect

Logo TOOLS.jpg

Diseminare mobilitate

Barreiro, Portugalia

Diseminare mobilitate

Lubin, Polonia

Întâlnirea cu elevii din cadrul proiectului TOOLS din data de 21 aprilie 2021. Elevii au prezentat tradiții de nuntă din fiecare țară participantă.

Întâlnire online proiect -

martie 2021

Întâlnire online membri proiect - noiembrie 2020

IMG-20210302-WA0003.jpg

Obiectivele proiectului

      Proiectul „Traditional and original objects in a learning school” (TOOLS) s-a născut ca un răspuns la nevoile societății deoarece aceasta este în curs de schimbare tot timpul, iar tradițiile și obiceiurile sunt pierdute sau uitate, iar tinerii nu mai au legatura cu aceste tradiții. Momentele principale ale vieții, cum ar fi nașterea, nunta, fac parte din legile nescrise ale bunicilor noștri, iar tânăra generație nu recunoaște cele mai importante tradiții și obiceiuri ale strămoșilor lor care ne definesc ca națiune, ci mai degrabă a occidentalilor. Prin aparență și evoluția tehnologiei, tinerii tind să aibă alte activități decât cele necesare vieții lor. Acesta este un motiv pentru abandonul școlar în rândul tinerilor. Uneori, nici părinți, nici profesori nu au argumente pentru a-i readuce la modul normal de educație. Acești contemporani i-au determinat să facă alegeri rele în viață nu numai uitând de valorile lor tradiționale, ci chiar și prin abandonul școlar. Prin neparticiparea lor la activități, o școală poate fi plictisitoare / inutilă, nu s-ar putea regăsi în valorile sale.

         Ca atare, obiectivele pe care le vom îndeplini prin intermediul proiectului nostru sunt:

- de a preveni părăsirea timpurie a școlii prin implicarea lor în realizarea muzeului și a altor produse necesare pentru nunta specifică;

- de a ajuta elevii și de a se integra social, economic și mai ales cultural;

- de a revitaliza tradițiile;

- de a identifica unele asemănări și diferențe între tradiții și obiceiuri din diferite țări;

- de a colecționa și de a recondiționa obiectele vechi, costumele, instrumentele și să le punem toate împreună într-un muzeu popular ilustrativ pentru un moment fericit de viață, nunta;

- de a recondiționa prin coaserea, îmbunătățirea, asamblarea tuturor obiectelor într-un atelier școlar;

- de a  interveni în modul lor de gândire pentru a le oferi sprijin educațional și pentru a preveni părăsirea timpurie a școlii.

bottom of page